ارتباط بین کم شنوایی و کاهش امید به زندگی

ارتباط بین کم شنوایی و کاهش امید به زندگی
۰۷ مهر ۱۴۰۳

رابطه بین استفاده از سمعک و امید به زندگی

طبق یک مطالعه که در یکی از دانشگاه‌های آمریکا در کالیفرنیای جنوبی در ژانویه 2024 منتشر شده استفاده از سمعک ممکن است امید به زندگی شما را افزایش دهد. بررسی این محققان در مورد ارتباط مستقیم بین کم‌شنوایی استفاده از سمعک و میزان مرگ و میر در ایالات متحده آمریکا انجام شد وآنچه آنها دریافتند ارتباط مستقیمی بین استفاده از سمعک و میزان مرگ و میر کمتر در بزرگسالان مبتلا به کم‌شنوایی بود. با توجه به اینکه نزدیک به 48 میلیون بزرگسال در ایالات متحده در حال حاضر سطحی از کم‌شنوایی را تجربه می‌کنند اما کمتر از 15 درصد آنها می‌توانند از سمعک بهرمند شوند این یافته‌ها بسیار مهم می‌باشند.

 

Samakeshragh-call-to-action

 

 

نتایج تحقیقات 

ارتباط بین استفاده از سمعک و مرگ‌ومیر در بزرگسالان مبتلا به کم‌شنوایی طبق تحقیقات انجام شده در معتبرترین مراکز آزمایشگاهی

این مطالعه شامل تقریباً 10،000 فرد 20 ساله و بالاتر از ایالت متحده بود که بین سال‌های 1999 تا 2012 در نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه شرکت کردند این شرکت کنندگان بر اساس دفعاتی که از سمعک استفاده می‌کردند به گروه‌های زیر تقسیم شده‌اند.

 

تازه ترین مقالات را بخوانید: جدیدترین تکنولوژی های سمعک در  2024 

 

فراوانی استفاده از سمعک

تعداد شرکت‌کنندگان

گروه

هرگز از سمعک استفاده نمی‌کنند.

1483

بدون استفاده از سمعک

گاهی اوقات از سمعک استفاده می‌کنند.

143

کاربر سمعک اما نامنظم

به طور منظم از سمعک استفاده می‌کنند.

237

کاربر سمعک منظم

 

محققان سپس داده‌های حاصل از نظرسنجی‌ها را با داده‌های در مورد مرگ‌ومیر تا سال 2019 مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند که کسانی که به طور منظم از سمعک استفاده کرده‌اند در مقایسه با سایرین 24 درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر قرار داشته‌اند. علاوه بر این بدون توجه به عواملی مانند سن، سابقه پزشکی و درجه کاهش شنوایی خطر مرگ و میر برای کاربران عادی همچنان کمتر می‌باشد. این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که هیچ تفاوتی در خطر مرگ برای افرادی که گاهی اوقات از سمعک استفاده می‌کنند و افرادی که هرگز از سمعک استفاده نمی‌کنند وجود ندارد. به طور کلی نتایج این مطالعه قوئیاً نشان می‌دهد که استفاده مداوم از سمعک می‌تواند امید به زندگی بالاتر در افراد بزرگسال کم شنوا را ایجاد می‌کند.

Samakeshragh-hearing and depressions

 

چگونگی ارتباط کم شنوایی و امید به زندگی؟

مطالعاتی مانند آن چه که در بالا ذکر شد بر اهمیت رسیدگی به کم‌شنوایی نه‌ تنها برای بهبود شنوایی بلکه برای حفظ کیفیت و طول عمر خود تأکید می‌کند. معمولاً کم‌شنوایی بخشی از روند پیری به‌حساب می‌آید و اما عوارض کم‌شنوایی درمان نشده و عواقب آن بر زندگی افراد باید مهم تلقی شود. در ادامه عواقب و عوارض کم‌شنوایی درمان نشد بر طول عمر و کیفیت زندگی را مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم این عواقب و عوارض می‌تواند:

- بیماری‌های قلبی:

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های قلبی و عروقی در ایالات متحده آمریکا هر 33 ثانیه یک نفر جان خود را از دست می‌دهند.در حالی که کاهش شنوایی باعث بیماری‌های قلبی و عروقی نمی‌شود اما مطالعات زیادی وجود دارد که این دو بیماری با هم در ارتباط هستند. یکی از مطالعات که در ژوئیه 2018 منتشر شد به این نتیجه رسید که کاهش شنوایی می‌تواند نشانه‌ای از بیماری های قلبی باشد. در مقابل افرادی که مشکل قلبی دارند به دلیل کاهش خون‌رسانی به سیستم شنوایی و گوش ممکن است دچار کاهش شنوایی شوند و یا کم‌شنوایی آنها پیشرفت کند که با درمان مشکلات قلبی، از پیشرفت کم‌شنوایی جلوگیری می‌شود.

- زوال شناختی (آلزایمر):

مطالعات نشان می‌دهد میزان مرگ‌ومیر در افراد مبتلا به زوال عقل 50 درصد بیشتر از افراد بدون این بیماری است. شنوایی و فرآیندهای درکی مغز ما نقش مهمی در سلامت شناختی ما دارد. تحقیقات نشان می‌دهد کم‌شنوایی درمان نشد. به طور قابل توجهی احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل را به ویژه در افراد مُسن افزایش می‌دهد. مطالع‌های در دانشگاه جان هاپکینز نشان داد که افرادی که کم‌شنوایی شدید دارند پنج برابر بیش‌تر در معرض ابتلا به زوال عقل هستند.

 

از مطالب مهم بخوانید : چرا سمعک های بدون نسخه پیشنهاد شد؟

 

- اثرات بالقوه سلامت روان:

با گذشت زمان اثرات کم‌شنوایی درمان نشده می‌تواند بر روابطمان با عزیزان همکاران و حتی خودمان تأثیر می‌گذارد. این می‌تواند منجر به اثرات بالقوه منفی بر سلامت روان مانند احساس انزوا و تنهایی، اضطراب، افسردگی و... دارد. انزوای اجتماعی به‌عنوان یک عامل و خطر برای مسائل مختلف سلامتی، از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی و شرایط سلامت روان شناخته شده است. به‌عنوان‌مثال افرادی که از نظر اجتماعی احساس انزوا می‌کنند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهند که یک وضعیت سلامت روانی است که می‌تواند به کاهش امید به زندگی کمک کند.

 

- افزایش خطر سقوط:

کم‌شنوایی درمان نشده می‌تواند تعادل و آگاهی فضایی را تحت‌تأثیر قرار دهد و منجر به افزایش خطر افتادن به‌خصوص در افراد مُسن شود. صدا نشانه‌های فضایی حیاتی برای جای‌گیری فراهم می‌کند و کاهش شنوایی مکن است توانایی درک دقیق این نشانه‌ها را به خطر بیندازد. این کاهش آگاهی در موقعیت می‌تواند به مشکلات در حفظ تعادل و افزایش خطر سقوط کمک کنند. برای افراد مُسن زمین‌خوردن می‌تواند منجر به صدمات جدی مانند شکستگی استخوان و یا ضربه به سر شود که می‌تواند به طور قابل‌توجهی خطر مرگ‌ومیر را افزایش دهد.

Samakeshragh-old people and depressions

 

نتیجه گیری

به طور کلی کم‌شنوایی می‌تواند تقریباً همه جنبه‌های زندگی ما را تحت‌تأثیر قرار دهد. از روابط ناقص اجتماعی تا زوال عقل و یا امید به زندگی، پس کم‌شنوایی و درمان آن باید در اولویت زندگی ما قرار گیرد. 

 

همچنین بخوانید:علائم کم شنوایی کودکان و بزرگسالان

 

سمعک اشراق در زمینه عرضه تمامی قطعات سمعک، محصولات سمعک، جدیدترین و با کیفیت ترین سمعک ها برند دنیا، تست های شنوایی سنجی کودکان و بزرگسالان در خدمت تمامی شما عزیزان می باشد. 4 شعبه فعال در مناطق مختلف تهران و کرج

کلینیک شنوایی‌سنجی و سمعک اشراق آماده ارائه انواع خدمات مشاوره شنوایی و سمعک به افراد کم‌شنوا با استفاده از جدیدترین مِتُدهای علمی و به‌روز دنیا می‌باشد.

جهت اطلاع از قیمت سمعک میتوانید به صفحه قیمت سمعک مراجعه کنید.

 

امتیاز دهید :
نظرات کاربران
ارسال نظر