نکات طلایی پیشگیری از کم شنوایی

نکات طلایی پیشگیری از کم شنوایی
۱۲ آذر ۱۴۰۳

پیشگیری از کاهش شنوایی در عصر دیجیتال

در دنیای دیجیتال امروزی، زندگی ما با فناوری در هم آمیخته است و دستگاه‌های دیجیتالی به‌طور یکپارچه در بیشتر کارهای روزمره ما ادغام شده‌اند. در حالی که فناوری‌های دیجیتال، زندگی ما را به روش‌های بی‌شماری بهبود می‌بخشد استفاده ناایمن از دستگاه‌های صوتی شخصی می‌تواند با ایجاد کم‌شنوایی ناشی از نویز (NIHL) سلامت شنوایی ما را به خطر بیاندازد. در این نوشتار ما به نحوۀ تأثیرگذاری دستگاه‌های صوتی دیجیتال بر سلامت شنوایی شما و ارائه نکات عملی پیشگیری از کاهش شنوایی بحث و بررسی می‌کنیم.

 

درک کم‌شنوایی در عصر دیجیتال

در دنیای پر سرعت امروز، ما خود را دائماً در معرض بمباران سروصدا قرار می‌دهیم. ترافیک دائمی و همهمه دائمی در فضاهای عمومی شلوغ، گوش ما را در معرض غُرّش بی‌امان صدا قرار می‌دهد. به علاوه فناوری‌های مدرن که بیش از هر زمان دیگری در دسترس است مانند تلفن همراه، تبلت و ... قرارگیری در معرض این دستگاه‌ها هنگامی که با هدفون استفاده می‌شوند با این که کیفیت صدا بالا می‌رود اما به صورت ناآگاهانه ممکن است حجم صدا افزایش یابد و باعث مشکلات شنوایی برای کاربر شود. راحتی و در دسترس بودن دستگاه‌های صوتی انقلابی در نحوه مصرف آنها ایجاد کرده است. در صورت استفاده غیرمسئولانه و نادرست می‌تواند برای سلامتی هزینه داشته باشند و فرد ناچار به استفاده از سمعک باشد. چه هنگام گوش دادن به موسیقی و چه هنگام قرار گرفتن طولانی‌ در معرض سطوح بالای صدا، به‌طور قابل‌توجهی خطر کاهش شنوایی را افزایش می‌دهد. 

 

پیشگیری-از-کم-شنوایی

 

کم‌شنوایی ناشی از سروصدا چیست؟

کم‌شنوایی NIHL یا کم‌شنوایی ناشی از نویز نوعی از کم‌شنوایی است که در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای بلند یا صداهای ناگهانی و انفجار ایجاد می‌شود که در اثر این صداها، سلول‌های مویی و ظریف گوش داخلی آسیب می‌بینند که مسئول انتقال سیگنال‌های صوتی به مغز هستند. آسیب به این سلول‌های مویی ظریف قابل برگشت نیست و در نتیجه حساسیت شنوایی به صورت دائمی، کاهش می‌یابد. در حال حاضر 26 میلیون نفر در آمریکا بین 20 تا 69 سال، سن، کم شنوایی دائمی ناشی از سروصدا دارند. این آمار بر نیاز فوری به آگاهی بیشتر و اقدامات پیشگیرانه برای رسیدگی به این مشکل تأکید دارد.

 

نکات کاربردی برای محافظت از شنوایی در عصر دیجیتال

در عصر دیجیتال محافظت از خود در برابر خطرات کم‌شنوایی ناشی از نویز بسیار مهم می‌باشد که نیازمند آگاهی و اقدامات پیشگیرانه می‌باشد. در ادامه نکات و استراتژی‌های سبک زندگی را ارائه می‌کنیم که می‌تواند به کاهش خطر کم‌شنوایی ناشی از سروصدا کمک کند. با اجرای این نکات کاربردی در برنامه روزانه خود می‌توانید از مزایای فناوری دیجیتال بدون به خطر انداختن سلامت شنوایی خود بهره‌مند شوید.

 

1- قرار گرفتن در معرض صداهای بلند را محدود کنید.

اندازه‌گیری بلندی صدا برحسب دسی‌بل (dB) انجام می‌شود. هرچه صدا بلندتر باشد سریع‌تر می‌تواند به شنوایی شما آسیب برساند. به عنوان مثال صدای در حد 100 دسی‌بل بدون محافظت مناسب می‌تواند در 15 دقیقه به شنوایی شما آسیب برساند. برای جلوگیری از آسیب احتمالی شنوایی سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که سطح صدا در یک دوره 24 ساعته نباید بیش‌تر از 70 دسی‌بل باشد. در صداهای با شدت 85 دسی‌بل بیش از یک ساعت نباید در معرض آن قرار بگیرید. هنگام استفاده از دستگاه‌های صوتی شخصی با تنظیم کردن صدا مطمئن شوید که صدا در سطوح ایمن به گوش شما می‌رسد بسیاری از گوشی‌های هوشمند و پخش‌کننده‌های صدا دارای ویژگی‌های داخلی هستند که به شما این امکان را می‌دهد حداکثر میزان صدا را که مناسب برای شنوایی شما است تنظیم کنید و از آن حد بالاتر نروید.

 

2- به گوش‌های خود استراحت دهید.

با وقفه‌های منظم گوش دادن، از قرار گرفتن مداوم در معرض صداها فاصله بگیرید. چه در حال تماشای تلویزیون و چه در حال انجام یک بازی ویدیویی و یا در حال گوش دادن به موسیقی برای مدت طولانی هستید عادت کنید بعد از یک ساعت گوش دادن و شنیدن، استراحت کوتاهی داشته باشد. و این استراحت‌های مکرر به سیستم شنوایی شما زمان می‌دهد تا بهبود یابد و خطر آسیب احتمالی شنوایی را کاهش می‌دهد.

 

 

3- در رویدادهای زنده مثل کنسرت‌ها از محافظ شنوایی استفاده کنید.

بدون اقدامات پیشگیرانه مناسب، سطح سروصدا در رویدادهای زنده مانند کنسرت‌ها، بازی‌های ورزشی و غیره... می‌تواند آسیب قابل‌توجهی به شنوایی شما وارد کند. یکی از بهترین راه‌ها برای محافظت از شنوایی در مراسم پر سروصدا با زمان طولانی، استفاده از وسایل محافظت شنوایی با رتبه‌بندی تأیید شده کاهش نویز (NRR) یا Noise reduction rating، که میزان کاهش نویز در این دستگاه‌ها تأیید شده است مثلاً در بعضی از محافظ‌های شنوایی، میزان کاهش نویز NRR 30 دسی‌بل نوشته شده است و در بعضی دیگر از دستگاه‌ها 25 دسی‌بل.

محافظ‌های شنوایی انواع مختلفی دارند:

  • قالب‌های ضدصوت داخل گوشی یکبار مصرف
  • قالب‌های ضدصوت داخل گوشی با استفاده مجدد
  • هدبند
  • قالب‌های سفارشی که از طریق قالب‌گیری گوش ساخته می‌شوند.

مهم است که بدانید همه دستگاه‌های محافظ شنوایی، سطح یکسان از کاهش نویز را نشان نمی‌دهند با انتخاب محافظ شنوایی متناسب با سروصدای محیط از سلامت شنوایی خود مراقبت می‌کنید.

 

4- قانون 60-60 را تمرین کنید.

قانون 60/60 پیشنهاد می‌کند که صدای هدفون و یا موبایل و یا وسایل صوتی خود را 60 درصد کمتر از حداکثر سطح صدای دستگاه و هر بار بیش از 60 دقیقه می‌توانید استفاده کنید. پیروی از این قانون هنگام استفاده کردن از هدفون یا هندزفری به شما کمک می‌کند بین لذت بردن از سرگرمی صوتی و محافظت شنوایی خود تعادل ایجاد کنید.

 

5- از محافظ‌های شنوایی منظم استفاده کنید.

استفاده از محافظ‌های شنوایی این امکان را به شما می‌دهد که از صداهای بلند محیطی ایمن‌تر و با صدای کمتر لذت ببرید. در نتیجه خطر آسیب شنوایی و کم شنوایی را در طول زمان به حداقل می‌رساند با این حال مهم است که توجه داشته باشید که هدفون‌های حذف‌کننده نویز تا حد معینی صدا را کاهش می‌دهند پس سعی کنید تا آنجا که امکان دارد از قرار گرفتن در معرض صداهای خیلی بلند و غیرایمن خودداری کنید. با استفاده مسئولانه از هدفون‌های حذف‌کننده نویز و صدا، خطر کم‌شنوایی و عوارض کم‌شنوایی برای شما به حداقل می‌رسد با ارزیابی شنوایی به موقع و اطلاع از وضعیت شنوایی، به سلامت شنوایی و در صورت نیاز به درمان کم شنوایی بپردازید.

امتیاز دهید :
نظرات کاربران
ارسال نظر