کلینیک شنوایی و سمعک در سعادت آباد با همکاری دکتر اعرابی، مدرس دانشگاه تهران، آماده ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی شنوایی، تعادل و سمعک به شهروندان محترم محله سعادت آباد و مناطق شمال تهران با بهترین و جدیدترین تجهیزات است.
سیستم شنوایی انسان از چهار بخش اصلی تشکیل شده است.
در بررسی شعبه سمعک سعادت آباد سمعک اشراق گوش خارجی شامل لاله گوش و مجرا که در انتهای مجرا پرده تمپان واقع است. لاله گوش از جنس غضروف بوده و طراحی آن به صورتی است که در جهت یابی و تقویت صدا به ما کمک می کند و بر روی آن برجستگی های مختلفی دیده می شود.
مجرای گوش که از غضروف و استخوان و غدد سرومن و مو شکل گرفته در تقویت صوت به صورت لوله نیمه باز عمل کرده و بعضی از فرکانس ها را تقویت و تشدید می کند. به طور کلی میتوان گفت نقش لوله و مجرای گوش، تقویت و انتقال صوت است.
گوش میانی در بررسی سمعک سعادت آباد شامل پرده گوش و استخوانچه ها( چکشی، سندانی و رکابی) و اندام های گوش میانی (ماهیچه ها، عصب و عروق). صدا باعث ارتعاش پرده گوش شده و این ارتعاشات از طریق استخوانچه های گوش به گوش داخلی منتقل می شود. عمل اصلی گوش میانی عبارت است از انتقال صوت، تقویت صدا و محافظت از گوش در برابر صداهای خیلی بلند.
شامل حلزون مارپیچی و اندام های تعادلی است. به طور کلی گوش داخلی از دو بخش شنوایی (حلزون و عصب) و تعادل که شامل مجاری نیم دایره اوتریکول و ساکول بوده که بر روی حلزون واقع شده است. حلزون گوش به صورت مارپیچی شکل و دارای ساختار استخوانی است که درون آن اندام های کورتی که مسئول تقویت و تبدیل صدا به امواج الکتریکی و عصبی است، واقع شده است.
درون اندام های کورتی سلول های مویی خارجی و داخلی است که نقش این سلول ها جمع آوری، تقویت و تبدیل امواج صوتی است. امواج الکتریکی تولید شده توسط سلول های مویی وارد عصب شنوایی شده و از طریق راه های مختلف عصبی به مغز فرستاده می شود.
شعبه سمعک در سعادت آباد سیستم شنوایی مرکزی شامل قسمت تحتانی ساقه مغز و قسمت فوقانی آن، تالاموس، مخچه و مغز. که وظیفه آنها انتقال و پردازش امواج عصبی، رمزگشایی این امواج به معانی و مفهوم، درک صدا و موسیقی و آماده کردن بدن برای واکنش دادن مناسب به این صداها است.
به طور خلاصه میتوان 4 وظیفه سیستم شنوایی انسان را به این صورت بیان نمود:
کم شنوایی به ناتوانی کلی یا جزئی در شنیدن صدا کم شنوایی گفته می شود که بر اثر اختلال در سیستم شنوایی به وجود می آید. کم شنوایی ممکن است:
هرگونه اختلال در عملکرد حس و عصب گوش ( گوش داخلی و ابتدای عصب 8) باعث ایجاد کم شنوایی حسی عصبی می شود که معمولا غیر قابل درمان است.
در بررسی شعبه سمعک در سعادت آباد زمانی اتفاق میافتد که در مسیر انتقال صدا ( گوش میانی و خارجی) اختلالی رخ دهد که در بعضی از موارد قابل درمان است.
ترکیبی از کم شنوایی حسی عصبی و انتقالی است.
کم شنوایی مرکزی
هرگونه اخلال در مسیر یا پردازش امواج عصبی، باعث ایجاد کم شنوایی مرکزی می شود.
نشانه های کم شنوایی در نوزادان
علائم کم شنوایی که به پزشک باید مراجعه کنیم
با بررسی سمعک در سعادت آباد سمعک اشراق کم شنوایی در هر زمانی ممکن است اتفاق بیافتد. در ابتدا ممکن است به تغییرات شنوایی خود بی تفاوت باشید اما با پیشرفت کم شنوایی و دیدن نشانه های زیر باید به پزشک مراجعه کنیم.
به توصیه سمعک سعادت آباد همچنین در صورت داشتن کم شنوایی به همراه موارد ذیل باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
این علائم که گفته شد ممکن است بیماری باشد که زندگی شما را به خطر می اندازد و فوریت های پزشکی لازم است. مثل بیماری مننژیت که برخی از علائم بالا را دارد.
یکی از بهترین تست های تشخیصی برای بررسی ظرفیت شنوایی و تعیین آستانه شنوایی، شنوایی سنجی با تون خالص می باشد که با دستگاه ادیومتری قابل انجام است. است تست به صورت subjective انجام می شود یعنی نیاز به همکاری و جواب دادن بیمار است.
همانطور که میدانیم، محدوده شنوایی انسان بین 20 تا 2000 هرتز است و محدوده فرکانسی شنوایی گفتار که برای ما اهمیت دارد بین 250 تا 8 هزار هرتز است که شنوایی سنجی با تون خالص را معمولا در این محدوده فرکانسی انجام میدهیم.
در این آزمایش با استفاده از تونها یا صدا های خالص فرکانسی، آستانه شنوایی افراد را اندازه گیری میکنیم و با استفاده از علائم قرار دادی ( قرمز گوش راست و آبی گوش چپ) که بر روی برگه ادیوگرام ثبت می شود، نمودار شنوایی به دست آمده رسم می شود. نمودار شنوایی یک فرد اطلاعات مهمی در مورد نوع کم شنوایی، میزان و شکل کم شنوایی به ما میدهد. این اطلاعات در روند توان بخشی و درمان و پیشگیری کمک زیادی به متخصصین می کند.
ممکن است کم شنوایی در فرکانس های بالا یا پایین باشد و یا در همه فرکانس ها بیمار کم شنوایی داشته باشد. مشکل کم شنوایی اطلاعات مفیدی در مورد علل کم شنوایی به ما میدهد.
کم شنوایی ممکن است انتقالی یا حسی عصبی یا ترکیبی از این دو باشد. اگر مسیرهای انتقال صوت به گوش مشکل داشته باشد کم شنوایی انتقالی گفته می شود و اگر حس و عصب شنوایی دچار مشکل شود به آن کم شنوایی حسی عصبی گفته میشود که هر کدام از این مشکلات درمان های خاص خود را دارند.
بعد از پذیرش، ابتدا در مورد بیماری و علت مراجعه سوالاتی توسط متخصصین شنوایی پرسیده می شود. پس از بررسی اولیه مشکل، اتوسکوپی (معاینه گوش) انجام میگردد و پس از اتوسکوپی (در صورت نداشتن جرم گوش یا جسم خارجی) بیمار به داخل اتاقک شنوایی سنجی راهنمایی میشود و نحوه انجام آزمایش توضیح داده میشود.
هدفون بر روی گوش قرار داده شده و به بیمار گفته میشود در موقع صدای سوت یا بوق هرچقدر ریز که شنیدی دکمه رو فشار بده یا دستت رو بالا ببر. ابتدا گوش راست مورد آزمایش قرار میگیرد و بعد گوش چپ. پس از پایان آزمایش، جواب شنوایی یا همان نوار گوش به بیمار برای انجام روند درمانی تحویل داده میشود. مدت زمان انجام این آزمایش 10 تا 15 دقیقه است.
این تست در سمعک سعادت آباد همراه با آزمایش شنوایی سنجی با تون خالص (PTA) جزء تست های مهم و اساسی برای تعیین درجه و نوع کم شنوایی است. شنوایی سنجی با گفتار، اطلاعات مهمی را در مورد توانایی شنوایی افراد در شنیدن گفتار و مفهوم و درک کلمات به ما میدهد. این تست در سطح آستانه شنوایی و بالای آستانه انجام می شود.
در شعبه سعادت آباد بعد از آزمایش PTA از مراجعه کننده می خواهیم کلمات دو سیلابی گفتار را که از طریق هدفون فرستاده می شود را تکرار کند. کمترین شدتی که یک فرد میتواند یک کلمه دو سیلابی را تکرار کند، آستانه بازشناسی گفتار در نظر گرفته می شود که معمولا مطابق با میانگین آستانه شنوایی با تون خالص در فرکانس های 500 تا 2000 هرتز است.
این تست برای شناختن افراد متمارض و افرادی که کم شنوایی عصبی و مرکزی دارند کارآیی بالایی دارد. بعد از SRT که در سطح آستانه شنوایی انجام میشود آزمایش SDS را انجام میدهیم. (speech discrimination score) این آزمایش در سطح بالاتر از آستانه شنوایی انجام شده و 25 کلمه تک سیلابی برای بیمار از طریق هدفون ارائه می شود و هر کلمه 4 امتیاز دارد که تعداد کلمه های صحیح در 4 ضرب شده و امتیاز درک کلمات به دست می آید. نتایج این آزمایش در تجویز سمعک و برنامه های توانبخشی به متخصصین کمک شایانی می کند. هرچه امتیاز تمایز گفتاری بهتر باشد استفاده از سمعک برای کاربر راحت تر خواهد بود. مدت زمان انجام این تست 5 دقیقه است.
در این آزمایش نیاز به همکاری بیمار نیست. ساده، سریع و ارزان که برای بررسی اختلالات گوش میانی ( فشار گوش، حرکت پرده و استخوانچه ها) و عملکرد عصب 8 و 7 (قوس رفلکس) مخصوصا در کودکان کاربرد دارد.
بعد از اتوسکوپی از گوش بیمار، کاف دستگاه را در داخل مجرای گوش قرار میدهیم و دستگاه یک نمودار برای ما ثبت میکند. این نمودار نشان دهنده حرکت نرمال پرده گوش و فشار گوش میانی است. انجام این تست بیش از 5 دقیقه طول نمیبرد.
نیاز به همکاری بیمار نداشته و پاسخها از روی سر از بیمار گرفته میشود. در این تست الکترودهایی بر روی سر چسبانده میشود و هدفون ارائه کننده صدا بر روی گوش قرار میگیرد. هدف از انجام این آزمایش تخمین میزان شنوایی مخصوصا افرادی که توانایی همکاری ندارند ( کودکان و نوزادان) و افرادی که متمارض هستند میباشد. همچنین این آزمایش برای وجود یا عدم تومور اکوستیک و پیگیری روند بهبودی پس از جراحی کاربرد دارد.
بیمار روی صندلی نشسته یا برروی تخت خوابیده و محل قرارگیری الکترودها را روی پیشانی و ماستوئیدها تمیز می کنیم. الکترودها را برروی پیشانی و ماستوئیدها چسبانده و گوشی بر روی گوش بیمار قرار میدهیم و با ارائه صدا در داخل گوش پاسخ های الکتریکی شنوایی را دریافت و ثبت می کنیم. از بیمار میخواهیم در طول آزمایش حرکت نکند و اگر نوزاد و کودک باشد حتما باید خواب باشند که قبل از آزمایش و وقت دهی به والدین در مورد نحوه خواباندن کودک آموزش هایی را ارائه می کنیم. مدت زمان این آزمایش 30 دقیقه است.
نوع دیگری از ABR که به آن AABR گفته می شود برای غربالگری و وجود یا عدم وجود کم شنوایی مورد استفاده قرار میگیرد.
از نظر تشخیص و نحوه انجام و توصیه های قبل از آزمایش، مانند ABR است اما به دلیل این که ABR کم شنوایی در فرکانس های بالا را نشان میدهد و به فرکانس های پایین حساس نیست. برای بررسی شنوایی در این فرکانس ها از این تست استفاده می کنیم که اطلاعات تشخیصی خوبی برای تجویز سمعک و توانبخشی به متخصصین می دهد. اگر کودک یا نوزاد شما در تست ABR مشخص شد که کم شنوایی دارد و میزان آن نیز معلوم شد، برای تشخیص بهتر این کم شنوایی و تایید نتایج ABR انجام این آزمایش را توصیه میکنیم.
تشخیص کم شنوایی در بدو تولد تا 6 سالگی برای ما بسیار مهم است. چون دوران رشد گفتار و زبان کودک از 6ماهگی به بعد اتفاق می افتد و تا 2سالگی به حداکثر سرعت رشد می رسد. در صورت وجود کم شنوایی می توان قبل از ورود کودک به این دوران، خدمات توانبخشی مفیدی را ارائه کرد که یکی از این خدمات تجویز سمعک و دیگری تربیت شنوایی و گفتار درمانی است. پس اگر کم شنوایی احتمالی کودک زود تشخیص داده شود احتمال زبان آموزی و یادگیری گفتار از طریق سمعک و گفتاردرمانی خیلی زیاد می شود.
یکی از ازمایش های غربالگری که در بدو تولد و در سه مرحله (بدو تولد، 3ماهگی، 6ماهگی) انجام می شود OAE(OTO ACOUSTIC EMMISSION) است که ساده، راحت و سریع انجام شده و نشان می دهد که آیا کودک شما مشکل دارد یا خیر. مدت زمان انجام این آزمایش 5 تا 10 دقیقه است.
آزمون OAE به مشکلات و اختلالات شنوایی کودک تا حلزون گوش حساس است و کم شنوایی انتقالی و حسی را نشان می دهد اما در مورد کم شنوایی های عصبی حساس نیست برای رفع این مشکل از تست AABR استفاده می نماییم که سلامت سیستم شنوایی تا قسمت تحتانی ساقه مغز را به ما نشان می دهد و به همه ی کم شنوایی ها حساس است.
VNG – EcoG- Vemp
این تست برای بررسی سلامت اندام های تعادلی گوش و عصب سیستولی و وجود یا عدم وجود هیدروپس آندو لنفاتیک(بیماری های فیبر) کاربرد دارد. الکترودهایی بر روی سر و صورت بیمار و در Vemp بر روی سر و گردن، قرار داده شده و محرک های صوتی از طریق هدفون به گوش بیمار فرستاده می شود و با تست های الکتریکی مثبت تفسیر میگردد. مدت زمان انجام این آزمایش ها هر کدام 40 دقیقه است.
برای بررسی و تعیین نقش اختلالات وستیبولار در عدم تعادل و سرگیجه و این که اختلال در یک گوش اتفاق افتاده یا هر دو گوش. با توجه به ارتباطات بین چشمها، مغز و دستگاه وستیبولار می توان از روی حرکات چشم و تست این حرکات پی به وجود یا عدم وجود اختلال در سیستم وستیبولار برد.
در این آزمایش از دوربین برای ردیابی حرکات سریع چشم (نیستاگموس) در پاسخ به نشانه های بصری استفاده می شود. با توجه به مسیرهای عصبی بین سیستم تعادل چشم و تبادل اطلاعات بین این دو، اختلال در سیستم تعادل منجر به حرکات سریع چشم می شود که فقط با دوربین ها و لنزهای پیشرفته قابل تشخیص می باشد.
در این آزمایش الکترودهایی بر روی سر بیمار نصب می شود و یک دوربین متصل به عینک محافظ که بیمار به آن نگاه می کند حرکات چشم را ثبت می کند. در این حالت بیمار با نگاه کردن به نقاط تعیین شده چشم خود را به راست و چپ، بالا و پایین حرکت می دهد این نقاط چراغ های متحرکی هستند که بیمار با چشم آنها را دنبال می کند. قسمت نهایی آزمون کالریک نام دارد که گوش بیمار را با هوای سرد و گرم تحریک می کنیم و پاسخ سیستم تعادل را به تحریکات دمایی مورد بررسی قرار می دهیم.
مدت زمان این آزمایش بین 1 تا 5/1 ساعت می باشد. چند روز قبل از این آزمایش دستورالعمل هایی به بیمار گفته می شود که رعایت آن الزامی است.
به احساس هرگونه صدا در گوش و یا در سر بدون این که در محیط صدایی باشد وزوز گفته میشود. وزوز گوش معمولا به علت بیماری زمینه ای از جمله کاهش شنوایی، عفونت گوش و سروصدای زیاد محیط یا استفاده از داروها، بیماری های فیبر یا اختلال عملکرد شیپوراستاش و تغییرات استخوانچه ها ممکن است ایجاد شود.
بیماری از افراد تا درمان علت زمینه ای وزوز و یا استفاده از وسایل کمک شنوایی، معمولا وزوزشان کاهش می یابد و یا از بین می رود. بعضی از افراد صدای وزوز را به صورت جیرجیر و بعضی دیگر پچ پچ و یا صدای مگس و... احساس میکنند که در یک یا دوگوش و در بعضی از مواقع این صدا آنقدر بلند است که فرد دیگر نیز آن را می شنود. این صدا توانایی تمرکز افراد را به هم می زند و فرد در انجام کارهای روزمره دچار اختلال می شود.
در موارد نادر وزوز ممکن است به صورت یک صدای ضربان دار و ریتمیک باشد که در آن وزوز ضربان دار گفته میشود. هر فردی ممکن است وزوز را تجربه کند افرادی که در معرض صداهای بلند هستند سنشان بالاست و از الکل و سیگار زیاد مصرف مینمایند و یا مشکلات خونی و اعصاب و روان دارند بیشتر در معرض ابتلا به وزوز هستند. اگر وزوز گوش به همراه سرگیجه و کم شنوایی ناگهانی باشد باید سریعا به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه نمایید پزشک شما را معاینه میکند و برای شما ممکن است آزمایش های مختلف اعم از شنوایی سنجی، MRI یا آزمایش خون درخواست کند که با جمع آوری نتایج درمان را برای شما آغاز می کند.
همراه با درمان دارویی، بحث توانبخشی وزوز نیز مطرح می باشد. که در کلینیک سمعک سعادت آباد با مشاوره تخصصی وزوز و استفاده از صوت درمانی، تحریک الکتریکی وزوز، سمعک و... به بهبود و کنترل عوارض وزوز به بیمار خدمات رسانی میکنیم.
سمعک چیست؟ وسایل الکترونیکی کوچکی هستند که صدا را تقویت میکند و می توان آن را برای انواع مختلفی از کم شنوایی طراحی و آماده کرد. هر سمعک دارای چهار قسمت اصلی می باشد
معمولا سمعک ها در طراحی، تکنولوژی، ویژگی های خاص (مثل بلوتوث و یا...) از هم متفاوت هستند.
اگر فکر می کنید که دچار کم شنوایی هستید و میتوانید از سمعک بهره مند شوید به کلینیک های تخصصی شنوایی سنجی یا کلینیک سمعک سعادت آباد سمعک اشراق مراجعه کنید. متخصص شنوایی تست های مختلف شنوایی را برای شما انجام می دهد. مقدار و نوع کم شنوایی شما مشخص می گردد و اگر سمعک برای شما لازم و ضروری بود و درمان های دیگر جواب نداد مشاوره و تجویز سمعک برای شما انجام می شود.
قطعات اصلی این سمعک در محفظه و پوسته ای در پشت گوش قرار گرفته و از طریق یک رابط و قالب به گوش کاربر وصل می شود. سمعک های پشت گوشی جزء پرفروش ترین سمعک ها بوده و مناسب برای انواع کم شنوایی و تمام سنین است.
از مزایای این سمعک می توان به استفاده راحت از آن، مقاوم بودن و مصرف باطری پایین آن اشاره کرد و از معایب آن به قابلیت دید و بزرگ بودن است.
انواع سمعک های پشت گوشی:
قطعات این سمعک به جز رسیور در محفظه ای در پشت گوش قرار گرفته و رسیور آن از طریق سیم بسیار ریز و کوچک به داخل مجرای گوش وصل می شود. قدرت این سمعک ها براساس اندازه و نوع رسیور انتخابی سنجیده می گردد. جدایی رسیور از سمعک باعث کوچک شدن این سمعک ها و قابلیت دید کمتر آن می شود که در مددجویان جوان قابلیت بالایی دارد.
قرار گرفتن رسیور در مجرای گوش، باعث بالارفتن کیفیت صدا می شود. از معایب این سمعک ها می توان به مصرف بالا باطری، خرابی و فرسودگی زودتر رسیورها اشاره کرد. این سبک از سمعک مناسب برای کم شنوایی های ملایم تا شدید می باشد.
همانطور که از نام آن ها پیداست در داخل گوش قرار گرفته و دارای سایز های مختلفی است. این سمعک ها مناسب برای کم شنوایی های ملایم تا شدید بوده و هرچه سایز سمعک بزرگتر، قدرت آن بیشتر می شود. از مزایای این سمعک ها می توان به کیفیت صدای خوب، دید کم آن، راحتی در استفاده و از معایب آن مصرف بالا باطری و قرارگرفتن در معرض جرم گوش و فرسودگی آن اشاره کرد.
انواع سمعک های داخل گوشی
این سمعک ها مناسب برای کم شنوایی متوسط تا عمیق بوده و با استفاده از گیره بر روی جیب یا روی لباس قرار میگیرد. رسیور این سمعک ها جدا بوده و از طریق سیم به سمعک وصل می شود و رسیور آن ها از طریق قالب به گوش وصل می گردد. و این سمعک ها برای افراد مسن مناسب است. مصرف باطری کمی داشته و استفاده از آن راحت و آسان است. از معایب این سمعک ها می توان به کیفیت صدای پایین، حرکت سیم و ایجاد خش خش و صدای اضافی و بزرگ بودن آن اشاره کرد.
این سمعک برای افرادی که مشکلات شنوایی و بینایی را باهم دارند مناسب است. اجزاء سمعک در داخل دسته عینک قرار گرفته و به صورت تک گوشی و دو گوشی موجود میباشد. بعضی از سمعک های عینکی قابل شارژ نیز هستند. قیمت این سمعک ها نسبت به سمعک های مرسوم بالاتر است.
برای افرادی که دچار عفونت گوش دارند و یا مجرای گوش آنها بسته و از سمعکهای مرسوم نمیتوانند استفاده کنند مناسب است. سمعک های استخوانی به صورت تل دار، چسبی قابل کاشت موجود و به دلیل تکنولوژی خاصی که دارند قیمت آنها بالا میباشد.
استفاده از سمعکها چه کمکی به ما میکند؟
اگر مشکل شنوایی و وزوز گوش دارید به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی یا شنوایی سنجی مراجعه نمایید. در آنجا با معاینات دقیق گوش و انجام آزمایشات دقیق شنوایی، مقدار و نوع کم شنوایی شما مشخص میگردد و اگر نیاز به درمان داشته باشید راهکار های درمانی به شما پیشنهاد میشود و در صورت نیاز به سمعک، مشاور سمعک در کلینیک سعادت آباد به شما داده میشود و سمعک مناسب برای شما انتخاب میگردد.
از جهت تکنولوژی، سمعک ها به چهار دسته اصلی تقسیم میشوند:
هرچه تکنولوژی سمعک بالاتر باشد کیفیت صدای آن نیز بالاتر خواهد بود و صدا با شفافیت بیشتر به گوش کاربر میرسد و درک صدا در محیطهای مختلف بهتر و راحت تر خواهد بود. با افزایش کیفیت سمعک و تکنولوژی آن قیمت افزایش پیدا میکند.
در کلینیک سمعک سعادت آباد ابتدا آزمایش شنوایی انجام میگردد و متخصص شنوایی با توجه به نتایج آزمایش و سن و شغل و اولویتهای شما، سمعکهای مناسب را به شما پیشنهاد میدهد. بعد از انتخاب سمعک، در صورت نیاز از شما قالب گیری می شود. قالب های گوش بعد از چند روز ساخته شده و در جلسه بعدی تنظیم و فیتینگ انجام میگردد. در این جلسه استفاده از سمعک ها به شما آموزش داده میشود و پس از یک ماه دوباره برای آموزش و تنظیم مجدد درصورت نیاز مراجعه نمایند.
به دلیل تولید کم سمعکها و بالا بودن هزینه تولید و تجویز کم آن، همچنین تکنولوژی پیچیده و بالای آن و مراجعات متعدد بیماران برای تنظیم و خدمات دوساله و رایگان، هزینهها جاری کلینیکها ( مالیات و منشی و اجاره و ...) باعث می شود که قیمت سمعک بالا باشد که در تمام دنیا به این صورت میباشد.
بعد از تشخیص کم شنوایی در کودکان و نوزادان در مورد عوارض کم شنوایی و فواید سمعک مشاورههای تخصصی به والدین داده میشود. اگر کودک و والدین در مسیر درست تجویز سمعک و توانبخشی قرار بگیرند مطمئنا کودک کم شنوای شما همانند یک کودک طبیعی، درس 7 سالگی، به مدرسه عادی خواهد رفت و گفتار و زبان کودک همانند یک کودک طبیعی رشد خواهد کرد. تشخیص به موقع کم شنوایی، تجویز مناسب سمعک، تربیت شنوایی و گفتار درمانی خوب و با برنامه و صبر و تلاش والدین، کلیدهای اصلی موفقیت است.
از سمعک های مناسب برای کودکان می توان به سمعک های فوناک ( Nadia-N و Nadia-P) و سمعک های اتیکن و سمعک های یونیترون و زیمنس اشاره کرد.
کلینیک سمعک سعادت آباد آماده ارائه انواع خدمات تخصصی شنوایی و سمعک به مددجویان عزیز میباشد. تماس با ما 09198375085