سمعکها ابزار الکترونیکی هستند که صدا را تقویت کرده و به گوش کاربر میرساند و از ۴ سمت اصلی تشکیل شدهاند.
- میکروچیپ
- آمپلی فایر
- رسیور
- منبع تغذیه (باطری)
دریافت کننده صدا هستند و صدا را تبدیل به امواج الکتریکی میکنند و آن را به صورت موج الکتریکی به دست آمپیلی فایر هدایت میکند.
در این مرحله آمپیلی فایر صدا را تقویت میکند و متخصصین شنوایی میتوانند با توجه به شرایط بیمار صدا را تنظیم نمایند. پس بیشتر تنظیمات سمعک در این مرحله انجام میشود.
صدا از تقویت کننده (آمپیلی فایر) از طریق رسیور به گوش هدایت میشود.
باطری سمعک یا منبع تغذیه که انرژی تقویت صدا را تأمین میکند. ممکن است یکبار مصرف باشد یا شارژی
این چهار قطعه در تمام سمعکها وجود دارد و بین همه آنها مشترک میباشد. قطعات غیر مشترک سمعکها شامل موارد ذیل میباشد.
1- هوک سمعک که در سمعکهای پشت گوشی استاندارد وجود دارد.
۲- رسیور خارجی که در سمعکهای پشت گوشی Ric وجود دارد.
3- کلید روشن و خاموش کردن و دکمه تغییر برنامه که معمولاً در سمعکهای پشت گوشی و داخل گوشی بزرگ وجود دارد.
تمام قطعات داخلی سمعک در بدنه پلاستیکی سخت قرار می گیرد اکثر تولیدکننده های سمعک آن ها را در اندازه ها و رنگ های مختلف از جمله رنگ های مختلف پوست به فروش می رسانند اندازه پوشش یا بدنه بستگی به میزان کم شنوایی و حجم مجرای گوش و نوع انتخابی است که توسط متخصص شنوایی سنجی انجام می شود. معمولاً سمعک های داخل گوشی بدنه با توجه به شرایط شنوایی و حجم گوش مددجو ساخته می شود و از قبل آماده نمی باشد. امّا سمعک های پشت گوشی بدنه و پوشش آن از قبل ساخته شده و آماده می باشد.
در سمعک های RitE بسیاری از سمعک ها دارای دکمه سوئیچ و تغییر برنامه هستند سمعک های پشت گوشی و بعضی از سمعک های داخل گوشی نیز دارای دکمه یا سوئیچ تغییر برنامه می باشند برنامه های مختلف توسط متخصص شنوایی سنجی بسته به نوع نیاز کاربر تنظیم می شود و کاربر با استفاده از این دکمه می تواند با توجه به تغییرات محیط شنوایی سمعک خود را تنظیم نماید و برنامه آن را تغییر دهد در بعضی از مواقع کاربر می تواند با استفاده از دکمه یا سووئیچ صدای سمعک را کم یا زیاد نماید.
یکی دیگر از قطعات خارجی سمعک ولوم کنترل می باشد که کاربر می تواند با توجه به نیاز شنوایی خود صدای سمعک را کم یا زیاد نماید.
در بعضی از سمعک ها (Ric) مثل رسیور داخل کانال. یک سیم نازک سمعک را به بلندگو یا رسیور وصل می نماید که این رسیور بوسیله قالب یا دام پلاستیکی داخل مجرای گوش قرار می گیرد.
پس از این که صدا از طریق میکروفون جمع آوری و در آمپلی فایر تقویت و تنظیم شد صدا باید به گوش شما برسد. این وظیفه گیرنده است که به عنوان بلندگو یا رسیور شناخته می شود. بلندگو سیگنال الکتریکی تقویت شده را دریافت می کند و آن را تبدیل به امواج صوتی و آکوستیکی می نماید. انتخاب اندازه بلندگو بستگی به میزان کم شنوایی و شکل کم شنوایی مددجو دارد.
یکی از دیگر از قطعات سمعک که در روی بدنه سمعک تعبیه شده است درب باطری است بسته به اندازه سمعک ها درب باطری ممکن است کوچک یا بزرگ باشد. سمعک های قدیمی با استفاده از دکمه on/off روشن یا خاموش می شدند اما سمعک های امروزی با استفاده از درب باطری روشن و خاموش می شوند. با باز کردن درب باطری سمعک خاموش و با بستن درب باطری سمعک روشن می شود.